Diclofenac

Iedereen heeft er weleens last van: pijn. Zoals algemeen bekend is, is pijn een sensatie waardoor uw lichaam als het ware ‘aan de bel trekt’. De pijn is een uiting van het feit dat zich ergens in het lichaam een blokkade of probleem bevindt, het is dus niet de kwaal zelf. De meeste vormen van pijn gaan eigenlijk snel weer over. Doordat het lichaam een grote capaciteit heeft om zichzelf te herstellen verdwijnt het na verloop van tijd vaak vanzelf. Maar soms, als de pijn niet vanzelf weggaat of erg intens is, kan het nodig zijn om het lichaam een handje te helpen. Diclofenac is bij uitstek een middel dat hierbij een effectieve rol kan spelen.

diclofenac bestellen

diclofenac

Wat is Diclofenac?

Diclofenac is een geneesmiddel dat u zal helpen pijn in het lichaam te bestrijden. Het meest effectief werkt Diclofenac als het gebruikt wordt tegen pijn veroorzaakt door ontstekingen en lichte verwondingen. Daarnaast is het uiterst effectief bij menstruatiepijn, spierpijn, jicht en gewrichtspijn. Bovendien wordt Diclofenac regelmatig gebruikt nadat er een tandheelkundige ingreep heeft plaatsgevonden.

Wat zijn de voordelen van Diclofenac?

Uiteraard werkt paracetamol tegen pijn; het is dan ook een vaak gebruikt middel op het gebied van pijnbestrijding. Maar paracetamol werkt niet altijd en is vaak minder effectief dan Diclofenac. Wat het voordeel is van Diclofenac in tegenstelling tot paracetamol is dat

  • Diclofenac zowel een pijnstiller als een ontstekingsremmer is.
  • Ook werkt Diclofenac koortsverlagend. Dit houdt niet alleen in dat het effect van het lichamelijke obstakel (de pijn of de koorts) wordt bestreden maar ook dat dit middel helpt tegen de oorzaak ervan (de ontsteking).
  • Daarnaast werkt Diclofenac lang: inname van een lage dosering heeft vaak al als gevolg dat de pijn 5 tot 6 uur verdwijnt of in ieder geval in hoge mate vermindert. Om een voorbeeld te noemen:
  • als u rugpijn heeft vanwege spieren die verkrampt zijn en dus “op slot zitten”, zal niet alleen de pijn die dat tot gevolg heeft bestreden worden, maar zal door middel van inname van Diclofenac ook de verkramping als zodanig worden bestreden.
  • Samen met het herstellend vermogen van het lichaam zelf zult u dus met inname van Diclofenac sneller van de kwaal afzijn.
  • Diclofenac is gemakkelijk in te nemen met een hoeveelheid water.

Zijn er redenen om Diclofenac niet te bestellen?

Zoals bij elk geneesmiddel blijft voorzichtigheid geboden. De eerste stap is natuurlijk dat u de bijsluiter altijd aandachtig leest voordat u Diclofenac inneemt. Zo kan dit geneesmiddel zwaar zijn voor de maag om te verwerken. Ook worden zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven afgeraden dit middel te gebruiken. Bovendien mag het niet gebruikt worden in combinatie met een Lithiumpreparaat. Daarnaast wordt aangeraden het middel niet te lang te gebruiken in verband met de mogelijkheid tot het ontwikkelen van afhankelijkheid ervan. Raadpleeg de bijsluiter voor alle mogelijke bijwerkingen.

Waarom zou u kiezen voor Diclofenac?

Het grote voordeel van Diclofenac is eigenlijk de tweeledigheid ervan:

  1. naast het pijnstillende en ontstekingsremmende karakter werkt het snel en langdurig. Kwalen zullen langdurig verminderen of zelfs verdwijnen.
  2. Daarnaast wordt het proces van herstel van het lichaam bevorderd. Vooral bij bovengenoemde, lokale pijnbestrijding is Diclofenac een aanrader, een goed hulpmiddel voor degenen die een pijnstillend middel zoeken.