Migraine medicijnen

21 maart 2013

medicijnen tegen migraine

medicijnen tegen migraine

Migraine is een heftige hoofdpijn die in aanvallen komt. Naast de heftige hoofdpijn zijn er vaak nog andere klachten waar een migrainepatiënt last van krijgt. Zo kan je

 • overgevoelig raken van licht,
 • overgeven
 • of duizelig worden van inspanning. Veel patiënten met migraine hebben
 • last van fel licht of
 • harde geluiden.

Ze liggen het liefste tijdens een aanval de hele dag op bed met de gordijnen dicht. Dit is lastig want een migraine aanval kan 4 tot 72 uur duren. Dit kan je leven dus ernstig belemmeren. Een gewone pijnstiller als een aspirine wil vaak niet helpen tegen een migraine aanval. Waardoor je noodgedwongen op bed komt te liggen.

Oorzaken van migraine

Migraine is helaas geen zeldzame aandoening. Vooral vrouwen hebben last van de hoofdpijn ziekte. Het is geen erfelijke ziekte, maar vaak komt migraine binnen een familie voor. De aanval ontstaat doordat de bloedvaten en zenuwenbanen in het hoofd verstoort raken. Dit kan ontstaan door verschillende oorzaken. Bijvoorbeeld

 • te lang of te kort geslapen,
 • stress,
 • menstruatie,
 • bepaald voedsel of
 • een lichamelijke inspanning.
 • Maar bij de meeste mensen met migraine is er geen duidelijke aanleiding, waardoor de migraine aanval ontstaat.

Migraine voorkomen

Helaas kan een migraine aanval niet voorkomen worden. Soms zijn er een aantal triggers zoals bepaald voedsel dat je kan laten staan. Maar meestal komt een aanval zonder reden opzetten. Medicijnen kunnen de aanval niet voorkomen, maar kunnen de aanval wel korter laten duren of verzachten. Er bestaan speciale pijnstillers die helpen om de pijn van een migraine aanval te verminderen. Sommige pijnstillers zoals Relpax zijn alleen verkrijgbaar op doktersrecept en andere zijn zonder recept verkrijgbaar.

Ontstekingsremmende medicijnen bij regelmatige zware aanvallen

Bij regelmatige zware aanvallen worden vaak NSAID’s voorgeschreven. Dit zijn pijnstillers die ontstekingsremmend werken. Naast de pijnstillers worden soms ook Betablokkers ingezet. Dit zijn medicijnen die de frequentie van de aanvallen kunnen verminderen. Ze worden vaak in combinatie met pijnstillers gebruikt zodat de aanvallen minder vaak voorkomen en minder heftig zijn.

Als je last hebt van migraine dan is het handig om altijd de juiste medicijnen op zak te hebben. Ze kunnen je helpen om direct een aanval aan te pakken bij de eerste verschijnselen. Waardoor je lichaam sneller herstelt van een migraineaanval en de aanvallen een minder grote belemmering zijn op je leven. Een dokter kan je eventueel advies geven over het gebruik van pijnstillers. Maar je kunt vaak het beste zelf experimenteren wat voor jou het beste werkt. Soms werken bepaalde medicijnen voor jou net iets beter. Met de juiste pijnstillers kan je een migraine aanval eindelijk onder controle houden.

Relpax tegen migraine

Relpax is een medicijn dat kan worden voorgeschreven door een (online) arts en speciaal tegen migraine werkt. Lees hier meer over Relpax bij migraine of klik op de oranje bestelbutton hieronder om Relpax te bestellen via onze online apotheek.

Nog geen reacties, bent u de eerste?

Leave a comment