Tramadol

Tramadol

Tramadol

Wat is Tramadol en wanneer kunt u het gebruiken?

Tramadol is een pijnstiller die wordt gebruikt wanneer een gematigde pijnstiller niet (voldoende) werkt. Ernstige pijn kan worden veroorzaakt door een operatie of een verwonding die blijvend pijn veroorzaakt. Wanneer u langdurig last heeft van deze pijn, is de pijn zelf niet meer nuttig. In dat geval wordt u Tramadol voorgeschreven. Wanneer u last heeft van matige pijn dan raden wij u eerst aan ibuprofen of paracetamol te gebruiken.

Hoe werkt Tramadol?

Pijn ontstaat wanneer de zenuwen worden geprikkeld of beschadigen. De functie van pijn is het lichaam te waarschuwen dat er iets mis is. Pijn is daarom ook noodzakelijk om een gezond leven te leiden. Echter wanneer pijn langdurig blijft aanhouden is deze niet meer nuttig. Het is dan belangrijk dat de pijnprikkel, die vanuit de zenuwen wordt verstuurd naar de hersenen, wordt onderbroken. Tramadol zorgt ervoor dat dit signaal niet aankomt bij de hersenen (of in mindere mate). Hierdoor wordt er minder pijn gevoeld en blijft u kalm. Tramadol wordt geleverd in de vorm van druppels of capsules.

Tramadol bestellen: 100 mg druppels.

Wanneer u de druppels van Tramadol bestelt krijgt u 10 Ampules van 2ml per doosje. Dit product heet “Tramal 100”. Een ampule bevat 100mg van de werkzame stof “Tramalhydrochloride”.

Tramadol bestellen: 50 mg capsules.

Daarnaast kunt u ook Tramadol bestellen in de vorm van een capsules. Dit product heet “Tramadol 50mg” en is verkrijgbaar in een verpakking van 30 of 100 capsules.