Utrogestan

Utrogestan

Utrogestan

Utrogestan is een geneesmiddel (capsule) die klachten als menstruatiepijn, vaginaal bloedverlies, overgangsklachten en endometriose behandelt. De werkzame stof van utrogestan is het vrouwelijke hormoon “progesteron”. Dit hormoon wordt normaal gesproken door het lichaam zelf aangemaakt. Wanneer uw lichaam te weinig progesteron aanmaakt kunt u last krijgen van vaginale klachten. Met utrogestan kun je dit tekort aanvullen.

Wanneer wordt Utrogestan voorgeschreven?

Meestal wordt Utrogestan voorgeschreven wanneer u last heeft van een ongewone hoeveelheid vaginaal bloedverlies. Ook kunnen overgangsklachten, endometriose en menstruatiepijn met dit middel worden bestreden. Er zijn nog een aantal bijzondere klachten waarbij Utrogestan wordt ingezet. Denk hierbij aan het premenstrueel syndroom of het totaal wegblijven van de menstruatie.

Wat zijn de bijwerkingen van Utrogestan?

Bijwerkingen en klachten zijn afhankelijkheid van de gevoeligheid van de gebruiker voor het medicijn. Mogelijke bijwerkingen kunnen onder andere zijn: Pijnlijk gevoel aan de borsten, een gammel gevoel en/of hoofdpijn. Mocht u veel last krijgen van bijwerkingen contacteer dan uw dokter.

menstruatiepijn

menstruatiepijn

Hoe verloopt de behandeling van overgangsklachten, endometriose, menstruatiepijn of vaginaal bloedverlies?

U kunt de capsule simpel innemen met een glas water. Zorg ervoor dat u de capsule in zijn geheel inslikt. U dient per maand ongeveer 13 dagen deze capsules te slikken (meestal tijdens de tweede helft van uw menstruatie). Per dag slikt u 2 of 3 capsules afhankelijk van de dosering.

Utrogestan is de merknaam van het medicijn en word geproduceerd door het bedrijf besins international. Dit bedrijf produceert meerdere geneesmiddelen voor vrouwen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan oestrogel en progestogel Het middel wordt geïmporteerd door Dr. Fisher Farma BV