Zwanger worden en blijven met Utrogestan

30 december 2012

Zwanger worden en blijven met utrogestan

Zwanger worden en blijven met utrogestan

Voor veel vrouwen de mooiste gebeurtenis in hun leven. Zwanger zijn. En een gezonde baby op de wereld zetten. Helaas is zwanger worden niet altijd even makkelijk en kan er ook tijdens de zwangerschap altijd nog wat misgaan. Veel daarvan heeft met de hormoonhuishouding te maken. En gelukkig zijn er diverse middelen op de markt die daarbij kunnen helpen.

Een van die middelen is Utrogestan. Een middel dat steeds meer aan populariteit wint omdat het:

  1. niet alleen de omstandigheden tijdens de zwangerschap verbetert,
  2. maar er ook voor zorgt dat het zwanger worden gemakkelijker gaat. Het maakt de baarmoeder geschikt om de bevruchte eicel te laten nestelen.
  3. Daarnaast wordt het middel vaak voorgeschreven bij klachten tijdens de menstruatie, tijdens de overgang en andere hormoon-gerelateerde klachten bij de vrouw.

Wat is Utrogestan?

Utrogestan (progesteron) is een natuurlijk hormoon dat samen met oestrogeen de menstruatiecyclus regelt. Dit middel wordt gebruikt door vrouwen die:

  1. zwanger willen worden,
  2. maar ook door vrouwen die al zwanger zijn en dat willen blijven

Echter, indien je wenst Utrogestan tijdens de zwangerschap te gebruiken, word je aanraden dit uitsluitend op doktersadvies te doen.

Utrogestan verbetert de omstandigheden tijdens de zwangerschap waardoor er minder kans bestaat een miskraam te krijgen. Tijdens de zwangerschap kan namelijk een tekort van progesteron ontstaan, en dit middel is hier dan een goede aanvulling op. Daarnaast wordt Utrogestan ook voorschreven bij abnormaal vaginaal bloedverlies, overgangsklachten, endometriose en menstruatiepijn. Dit middel optimaliseert dus de omstandigheden als je zwanger wil worden.

Utrogestan

Utrogestan

Hoe werkt het en hoe gebruik je Utrogestan?

Progesteron heeft een gunstig effect op de werking van de wand van de baarmoeder, de baarmoederhals en de vagina en creƫert een optimale situatie om zwanger te worden en zwanger te blijven. Utrogestan is een middel in capsulevorm dat voor het slapen oraal ingenomen wordt. Het hangt van de dosering van de arts af hoeveel: het kunnen 2 of 3 capsules zijn.

Bijwerkingen

Utrogestan heeft, net als de meeste medicijnen, ook bijwerkingen. Deze komen echter niet vaak voor. Bijwerkingen die bekend zijn, zijn pijnlijke borsten, duizeligheid, hoofdpijn en gewichtsverandering. Omdat het een hormonaal medicijn is, is de werking van persoon tot persoon verschillend. Raadpleeg daarom altijd eerst uw arts voordat u dit middel gaat gebruiken. Ook omdat het contraproductief kan werken als het in combinatie met andere medicijnen wordt ingenomen.

Nog geen reacties, bent u de eerste?

Leave a comment